Η ιστοσελίδα αυτή απευθύνεται σε όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2016

 

Αγαπητές φοιτήτριες,
αγαπητοί φοιτητές μας,
το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
σας καλωσορίζει στην
ακαδημαϊκή οικογένειά του!

Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι, για όλους και όλες εσάς, μια στιγμή που ονειρευόσασταν. Είναι η επιβράβευση των κόπων σας, η επιβεβαίωση των προσδοκιών σας, το χαμόγελο των οικογενειών σας. Είναι, ταυτόχρονα, η αρχή ενός φωτεινού ταξιδιού για σας, ενός ταξιδιού στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, στη θάλασσα που γέννησε σοφούς, μουσικούς, λογοτέχνες, ποιητές, στη θάλασσα εκείνη που έγινε η κοιτίδα της γνώσης και η στέγη του Πανεπιστημίου μας.

Τα φοιτητικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνουν αξέχαστα! Το ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι πεδίο θετικής παρέμβασης και δημιουργικής δράσης. Είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων σε κλίμα συνεργατικού διαλόγου, είναι πεδίο ελεύθερης αναζήτησης, παραγωγής και μετάδοσης γνώσης. Είναι ακαδημαϊκή οικογένεια από όπου αποφοιτούν επιστήμονες νέοι και νέες, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά επιστημονικής αρτιότητας και κριτικής σκέψης, με καινοτόμες ιδέες και δημιουργικότητα, ενεργοί πολίτες με λόγο και δράση για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού, για την κοινωνία και την κοινωνική αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία, για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου.

Στα τριάντα έτη λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αναδειχθεί τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή ακαδημαϊκό χώρο ως ένα Πανεπιστήμιο δυναμικά αναπτυσσόμενο, με υψηλού επιπέδου σπουδές και έρευνα, με γνωστικά αντικείμενα καινοτόμα και διεπιστημονικά, με υψηλό ποσοστό απασχολησιμότητας των αποφοίτων του και με επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό υψηλών προσόντων.

Στην παρούσα ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες και υλικό που θεωρούμε ότι θα διευκολύνουν τη διαδικασία της εγγραφής σας.

Εκ μέρους της Πρυτανικής Αρχής και του συνόλου της ακαδημαϊκής οικογένειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας καλωσορίζω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην ακαδημαϊκή σας πορεία. Όλες και όλοι μας, καθηγητές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας βήμα.


Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!
Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης
Πρύτανης

Είσαι πρωτοετής;

Μην Ψαρώνεις! - © Ioannis Apostolopoulos

Αγαπητή μας φοιτήτρια, αγαπητέ μας φοιτητή,
σ' αυτή την ιστοσελίδα προσπαθούμε να σου δώσουμε τις αναγκαίες πληροφορίες, ώστε να διευκολυνθείς στην εγγραφή σου.

Γενικές Πληροφορίες


 Τι πρέπει να γνωρίζω για τη διαδικασία εγγραφής; 

 

Δεδομένου ότι προβλέπονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εγγραφής πρωτοετών, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας τις ερχόμενες ημέρες, παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου στο Τύπο.

Μόλις υπάρξει η σχετική ενημέρωση θα βρείτε εδώ πληροφορίες και οδηγίες που σχετίζονται με τις δικές μας υπηρεσίες.


Οδηγίες για την παραλαβή προσωπικών κωδικών πρόσβασης από τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες  

  1. Μετά την εγγραφή (θα έχει ολοκηρωθεί το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου)  θα πρέπει να αναζητήσεις τους κωδικούς πρόσβασης που σου παρέχει το Τμήμα, ώστε να έχεις πρόσβαση σε μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Με τους κωδικούς αυτούς:

    • θα δηλώσεις τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο (πρώτη εβδομάδα μαθημάτων)

    • θα υποβάλλεις αίτηση για φοιτητική ταυτότητα (πάσο)

    • θα επιλέξεις τα βιβλία

    • θα έχεις πρόσβαση στην ηλεκτρονική Γραμματεία για να παρακολουθείς τους βαθμού σου, να αιτείσαι βεβαιώσει κλπ


Πότε ξεκινούν τα μαθήματα;

Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις

3 Οκτωβρίου 2016


Διαδικασία για την έκδοση ΠΑΣΟ

Οι φοιτητές υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την έκδοση της νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.

Για την υποβολή αίτησης: http://academicid.minedu.gov.gr


Προσφορές Εισιτηρίων για πρωτοετείς Φοιτητές

Aegean |κοντά στους νέους: Πρόγραμμα Στήριξη Φοιτητών στην Ελλάδα

Blue Star Ferries | ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Hellenicseaways | 50% Έκπτωση στους νέους Φοιτητές


 

Πού βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου;